Кражба на трансформаторно масло остави без ток 329 клиенти на ЧЕЗ

Кражба на трансформаторно масло остави без ток 329 клиенти на ЧЕЗ | StandartNews.com

Изгоря трансформатор в трафопост на столичния квартал „Кумарица". Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ и уточниха, че причината е кражба на масло заради която обюо 329 клиенти на ЧЕЗ са осъмнали без ток в неделя.

От компанията уточниха, че електрозахранването ще бъде възстановено след като екипите подменят съоръжението, което е на стойност 15 000 лв.

Посегателствата над съоръжения на електроразпределителното дружество, освен че нарушават спокойствието на гражданите и бизнеса, отнемат средства и ресурс, които биха могли да се влагат в подобряване на услугите. За 2015 г. година щетите от кражби на елементи от съоръжения възлизат на близо 3 млн. лв.

Посегателствата излагат на риск здравето и живота не само на извършителите на престъпните деяния, но и на служители на ЧЕЗ, и на невинни хора, поради което ЧЕЗ не спира да призовава за обединяване на усилията на всички отговорни институции за противодействие на наглите посегателства над електроенергийната инфраструктура, както и за строги мерки в защита на живота, спокойствието и интересите на гражданите, допълват още от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай