Как може да бъдем подведени в магазина?

Експерт съветва за какво да внимаваме

Как може да бъдем подведени в магазина? | StandartNews.com

Много внимавайте с храните, които са сложени най-отпред на щандовете, защото те са със изтичащ срок. Бъдете бдителни. Някой път срокът им е изтекъл,а те все още стоят на рафта, това посъветва потребителите д-р Андрей Велчев, председател на Сдружението "За достъпна и качествена храна", съобщава businessnovinite.bg.

Той е категоричен, че не бива да очакваме чудеса от една стока, ако цената е ниска. "Най-честите ни оплаквания продължават да бъдат проблемите с млечните и месните продукти. Сега, не на последно място, е и проблемът със зеленчуците. Вносните зеленчуци в никакъв случай не са по-добри от нашите, а често са по-скъпи", казва Велев.

Друго, за което потребителите трябва да внимават в магазините е нарушената опаковка на продуктите. Имаме често сигнали за скъпи колбаси, които хората купуват, а като се приберат у дома установяват, че те са били отворени, някои вече са развалени и така нататък, добавя той. По думите му много производители обработват месото, често това личи и ако забележим видимо такова нещо, по-добре да не взимаме продукта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай