"Инвестбанк" АД е дигиталната банка на 2023 г.

Финансовата институция спечели поредна награда за иновации

"Инвестбанк" АД е дигиталната банка на 2023 г. | StandartNews.com

Снимка: Румяна Тонева 

„Инвестбанк“ АД бе отличена с поредна награда за иновации. Финансовата институция спечели специалното отличие „Дигитална банка“ по време на тазгодишното издание на конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ 2023, организиран от списание „Икономика“ и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

„За мен е чест да приема това престижно отличие от името на всички, които работят в Инвестбанк. Колеги, тази награда е за вас! Благодаря ви! Зад това отличие седи дългогодишен и неуморен труд и е особено ценно в момент на сериозни икономически турбуленции и геополитически кризи. Но именно в такива времена изпъкват успешните пазарни играчи и добрите управленски решения. Трансформацията от традиционна към модерна дигитална банка започна преди няколко години и ще продължи и занапред. Клиентското удовлетворение е наш абсолютен приоритет, а технологиите и иновациите се явяват като инструменти, с които постигаме цели си“, каза Светослав Миланов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк

Той подчерта, че през следващата година банката отбелязва 30-годишнината от създаването си. „Това предполага отговорности и заявка, че ще продължим да надграждаме постигнатото и ще засилим позициите си на банковия пазар в България като иновативна, клиентски ориентирана и устойчива финансова институция“, каза още Светослав Миланов и добави, че всеки който иска може да стане клиент на Ibank по всяко време, от всяка точка на света. „Банката е в ръката ви, буквално – банкирането е лесно, бързо и удобно, не е нужно дори да носите карти с вас, може да използвате дигитален портфейл и да се разплащате с телефона си“, завърши изпълнителният директор на банката.

През 2022 и 2023 г. финансовата институция дигитализира почти всички свои услуги и продукти, които са с високо ниво на сигурност, спестяват време и са с достъп 24/7, без необходимост от посещение във финансов център. Сред онлайн услугите на банката са: разкриване на дебитна карта, кандидатстване за кредитна карта изцяло онлайн с бърз процес на одобрение до 15 минути, откриване на онлайн депозит при улеснена процедура, сведена до рамките на минути, както и кандидатстване за потребителски кредит чрез онлайн заявка.

Най-новите услуги в дигиталните канали на банката са незабавните плащания blink, а от октомври всички клиенти на Инвестбанк могат да добавят своите карти Mastercard към Google Wallet™ и да се разплащат навсякъде, без да е нужно да носят физическата си карта.  

Наградата „Дигитална банка“ не е първата, която финансовата институция получава във връзка с трансформацията си от традиционна към модерна и иновативна банка. По-рано през 2023 г. Инвестбанк взе награди в категория „Иновативен проект“ във второто издание на Digitalk&A1 Awards и категориите „Лидер в дигиталните трансформации“ и „Иновации“ в деветото издание на годишните награди „Компания на годината“. При засилена конкуренция банката бе отличена с две първи места в категориите „Бизнес лидер на годината“ и „Динамично развитие“ на Годишните бизнес награди на B2B Media Awards.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай