Инсомния и страх тресе "петлите"

Инсомния и страх тресе "петлите" | StandartNews.com

Гибона: Тествахме резервите за квалификацията

Страх и безсъние тормози френския национален отбор по волейбол дни преди предстоящата олимпийска квалификация в Берлин. Това призна селекционерът на петлите Лоран Тили.

"С наближаването на състезанието, моите нощи са лоши. Събуждам се много рано, защото имам много опасения, които минават през главата ми рано: Какви трикове ще направят българите, за да ни отмъстят? Кой от моите играчи ще се контузи? Кои играчи ще изберат руснаците? ... Опитвам се да изчистя главата си, като се разхождам или греба. Не помага много. Жена ми ме съветва да опитам с йога", притесни се Тили преди надпреварата от 5 до 10 януари в Германия. Както е известно, там българите и "петлите" са в една група заедно с отборите на Русия и Финландия. А селекционерът на Франция е неспокоен и заради драматичния полуфинал на Евроволей 2015 в София, на което България загуби с 2:3 гейма от Франция. Според един от най-добрите играчи на Франция Ървин Нгапет квалификацията в Берлин ще бъде на живот и смърт. "В Берлин ще участват много силни отбори. Там отиваме на шестдневна война", отсече волейболистът.

В понеделник вечерта пък нашите национали изиграха първата си контрола преди решителния турнир в началото на новата година. Родните волейболисти загубиха с 1:3 (-22, 22, -25, -24) в трудна битка със Сърбия в Белград. "Малко като че ли бяхме тежки след пътуването. Не можахме да влезем физически в мача, но мисля, че се получи полезна контрола. Изпробвахме повече може би вторите състави и тези хора, които евентуално могат да влезнат", заяви селекционерът Пламен Константинов. Късно снощи двата отбора изиграха още една контрола. "Има два варианта пред националния ни отбор. Ако не се класираме за Рио, ще подмладим състава за следващата Олимпиада. Ако пък успеем да вземем квота, със сигурност ще се опитаме да постигнем така желания медал", заяви либерото на националния ни отбор Теодор Салпаров. Контузеният Тодор Алексиев събира концентрация и мотивация с автобиографията на Майкъл Джордан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай