Google пуска Android 11 през май

Този път компанията ще представи мобилна ОС и актуализация за смартфоните Pixel

Google пуска Android 11 през май | StandartNews.com

Google обяви датата на конференцията за разработчици на Google I/O, която ще представи нова версия на операционната система Android. Събитието ще започне на 12 май и ще продължи до 14 май, съобщава XDA Developers.

Мястото и времето на I/O на Google бе разкрито в Туитър от изпълнителния директор на Google Сундар Пичай. Той заяви, че редовното събитие ще се проведе в Shoreline Amphitheatre в Маунтин вю, Калифорния. XDA Developers вярва, че по този начин Google на практика показва и датата на излизане на Android 11 - следващото поколение мобилна операционна система.

Според репортери този път компанията ще представи не само мобилна ОС, но и актуализация за смартфоните Pixel. Освен това се очаква излизането на нови приложения и инструменти за разработчици.

По-рано Google покани потребителите да разгадаят датата на конференцията, като публикуват в мрежата криптиран тийзър с космически спътници. За да разкрият времето и мястото на събитието, потребителите трябваше да се обединят. Sundar Pichai отговори на пъзела с поздрава "Космосът е хакнат".

На корпоративна конференция Google традиционно представя ново поколение от своята операционна система за смартфони. Android 10, текущата версия на операционната система, беше представена на 7 май 2019 г. Финалният рилийз на Android 10 беше пуснат на 3 септември 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай