Германски курорт спря газов терминал

Курортният град се противопоставя на изграждането на терминала по екологични съображения

Германски курорт спря газов терминал | StandartNews.com

Един от германските курортни градове- Бинц е поискал от органите за борба с прането на пари да разследват капитала на "Дойче РеГаз" (Deutsche ReGas) - компанията оператор на планирания терминал за втечнен природен газ, на изграждането на който градът се противопоставя по екологични съображения, информира Ройтерс. 

Германия ускори през последната година строителството на терминали за втечнен природен газ, с цел да намали зависимостта си от руските доставки. 

Бинц обаче заплаши с правни действия срещу плановете на федералното правителство да построи терминал за втечнен природен газ по крайбрежието на Балтийско море в отговор на приемането от парламента на реформа за ускоряване на процеса. 

Проучване на състоянието на "Дойче РеГаз" е показало "непрозрачна финансова основа", според правната кантора "Гойлен унд Клингер" (Geulen&Klinger) като адвокати на община Остзеебад. 

"Дойче РеГаз", която е инвестирала 100 млн. евро във вече работещия проект за газов терминал в Лубмин, заяви, че "категорично отхвърля" всички обвинения., пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай