Фирма гигант налива милиони на морето. Спешно търси работници

Персоналът може да стигне до 150 души

Фирма гигант налива милиони на морето. Спешно търси работници | StandartNews.com

Много голям бизнес проект ще бъсе окъществен край морето.

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на 3 инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години, съобщи economy.bg.

Само инвестицията на германците е за 100 милиона лева.

„Благодаря на съветниците, че подкрепиха знаковата за мен докладна и я разгледаха първа. Касае се за стартирането на 3 нови бизнес начинания в Бургас: две на български фирми, третата на немска.

Едната е за 150 работни места с 10 млн. лв. инвестиция, другата е за 20 работни места – 5 млн. лв. инвестиция, а германската инвестиция е за 100 млн. лв. с 200 работни места.

Дейностите ще бъдат свързани с производство на съдове под налягане, обработка на метали и изработка на термопомпи“, коментира кметът Димитър Николов.

Инвеститорът планира да реализира дейност за производство и строително-монтажни работи на машини и съоръжения, съдове под налягане, метални конструкции, тръбопроводи и тяхната гаранционна поддръжка.

Намерението е след завършване и пускане на пълния капацитет, новоназначеният персонал да достигне 150 души. Инвестицията е в размер на 10 000 000 лева (10 милиона) лева.

Предприятието е експортно ориентирано към международния пазар, но част от продукцията е насочена и към местния пазар, съобразено със специфичността на потребителското търсене.

В списъка с международни контрагенти на предприятието са компании от Франция, Италия, Австрия, Германия, Нидерландия, Белгия, Турция, а благодарение до близостта на пристанище има поръчки за остров Реюниън – най-далечната територия на ЕС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай