Дянков по-ларж през 2013

Пази в тайна за какво ще развърже кесията

Дянков по-ларж през 2013 | StandartNews.com

София. Финансовата 2012 година е завършила по-добре от очакваното, отчете финансовият министър Симеон Дянков пред БНТ. Заради преизпълнението на приходите от НАП и митниците дефицитът за миналата година е 3 пъти по-малък от заложения. Това ще позволи допълнителното увеличение на някои доходи през 2013 година.

На този етап, обаче, Симеон Дянков отказа да уточни къде ще има увеличения. Категоричен е, че настъпилата година ще бъде по-спокойна за всички. "Имаме голям фискален резерв - близо 7 милиарда лева. Това пък позволява да не ни се налага на излизаме на пазара на ДЦК с допълнителни емисии - имаме достатъчно пари във фискалния резерв", министър Дянков и добави: "Знаете, че от 1 януари вече се увеличиха доходите на културните работници, в системата на здравеопазването, на образованието. Това ни дава възможност вече тази по-добра фискална база да се смята евентуално и за някои допълнителни увеличения на доходите - разбира се, в определени области."

"В кои области могат да се очакват, обаче, все още не знае, защото буквално данните за консолидираната фискална програма са от вчера", обясни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай