Домусчиев: Предстоящата 2016 година ще бъде тежка година в световен мащаб

Домусчиев: Предстоящата 2016 година ще бъде тежка година в световен мащаб  | StandartNews.com

Радвам се, че тази дискусия, която организираме със "Стандарт", се превърна в едно важно за нашия социално-икономически живот събитие. Виждам все по-голям интерес от водещи компании към това събитие, затова искам да благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, на еврокомисаря Кристаина Георгиева и на министрите в тази зала, че намериха време да уважат това наше събиране, за да да може с тях да обсъдим болни за индустрията и всички свързани с нас субекти проблеми. Това каза на форума на "Стандарт" и КРИБ "Европейска България - стабилност и растеж" в зала "ЕFE" на Хотел "Маринела София" председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

По думите му важното е че на всички тези дискусии индустрията е получила отговори и обещания по всички поставени от нея въпроси. "Радостно е, че и журналисти, не само от "Стандарт", но и от други медии, следят какво е поето като ангажимент и са направили една несубективна оценка. Надявам се, че ще стават все повече изпълнените желания", каза Домусчиев.


"2016 година според УС на КРИБ ще бъде една тежка година в световен мащаб", каза Домусчиев и допълни: Аз мисля, че българските компании свикнаха да работят в моменти на криза и имаме потенциала да се справим". "Като препоръка от наша стана към правителството можем да кажем, че е крайно време то да започне да прави реформи. Кои ли не министерства, в това число и на енергетиката имат нужда от много нови реформи които не се правят", заяви той и допълни, че това са все неща които ще помогнат на бизнеса.

"Имаме нужда и от подкрепата на правителството - не толкова то да ни помага, а по-скоро да не ни пречи, да няма данъци и пречки пред правенето на бизнес в България. Нищо повече не искаме", подчерта още Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай