Dentotal с подкрепата на  Abris придобива Дентатехника

Компаниите със стратегия за лидерска позиция в дистрибуцията на дентални консумативи и оборудване в региона

Dentotal с подкрепата на  Abris придобива Дентатехника | StandartNews.com

Dentotal, водещият румънски дистрибутор на дентални продукти, с подкрепата на централно-европейския фонд за частни капиталови инвестиции Abris Capital Partners („Abris“), подписа обвързващо споразумение за придобиване на Дентатехник – дентален дистрибутор номер едно в България.

Споразумението подлежи на разрешение от съответните  органи.

Основана през 1991 г., Дентатехника е най-големият дистрибутор на материали и дигитално оборудване за пазара на дентална грижа в България, предоставящ цялостен избор от висококачествени продукти. Компанията притежава солиден опит в областта на технологичните иновации на българския дентален пазар и доставя своите продукти в повече от 3000 дентални клиники и лаборатории в цялата страна.

„Съчетаването на екипите и опита на Dentotal и Дентатехника със знанията и подкрепата на Abris, е изключително обещаващо предложение и съм убеден, че заедно ще изведем компанията на следващо ниво. Развълнуван съм да видя, че Дентатехника се присъединява към групата на Dentotal и ще подкрепям активно групата за постигането на нейните амбициозни цели“, коментира Васил Попов, основател и главен изпълнителен директор на Дентатехника.

След това международно сливане, Abris планира да продължи да развива Dentotal като регионален лидер чрез органичен растеж и по-нататъшно консолидиране на местните пазари в Румъния и България, като се възползва от значителното взаимодействие на бизнес възможностите на двете компании. Abris ще подкрепи трансформацията на бизнеса към устойчива и мащабна платформа, предлагаща на едно място всичко необходимо за денталните клиники и лаборатории в региона.

„Дентатехника е изключително добре управлявана компания, със силен екип и перспективно портфолио от продукти и услуги и сме щастливи да започнем това партньорство. Ще подкрепим групата в затвърждаването на позициите ѝ на пазара, както поотделно, така и чрез придобивания, за да се превърне във водещата платформа за дистрибуция на дентални продукти в региона на Централна Европа “, каза Михай Замфир, инвестиционен мениджър в Abris Capital Partners.

„Щастливи сме да приветстваме екипа на Дентатехника в групата Dentotal. Оценяваме професионализма, отдадеността и решителността на нашите нови колеги. Екипът на Dentotal очаква с нетърпение да работим заедно с новите ни колеги, докато се целим към позицията на водещ дентален дистрибутор на българския пазар. Заедно ще се възползваме от взаимодействието между бизнесите, за да станем предпочитан партньор на зъболекари и зъботехници, както на румънския, така и на българския пазар “, добави Думитру Матей, главен изпълнителен директор на Dentotal.

Abris придоби Dentotal през 2019 г. от семейство румънски предприемачи с намерението да създаде ясен лидер на бързоразвиващия се пазар на стоматологични консумативи в региона. Докато пазарът на дентални продукти беше засегнат от пандемията заради затварянето на дентални клиники по време на локдауна през 2020 г., Dentotal засили позициите си, фокусирайки се върху изграждането на вътрешна организация, надграждането на IT системи и инвестирането в съвременна логистика и продажбени функции.

„Сделката бележи нашето навлизане на българския пазар - пазар, който анализираме от известно време. Това придобиване е чудесна отправна точка на стратегията ни за закупуване и изграждане в сектора на денталната дистрибуция и ясен пример за нашия план за създаване на регионален пазарен лидер в това пространство “, коментира Адриан Щенкулеску, партньор и ръководител за Румъния в Abris Capital Partners.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай