Държавата удря незаконните горива

Държавата удря незаконните горива | StandartNews.com

Всички контролни органи обединяват усилията си срещу нелегалните цистерни

Държавата ще нанесе удар срещу нелегалната продажба на течни горива. Като всички контролни органи ще се обединят в борбата срещу незаконните практики в сектора. Това е решено на среща, организирана от Националната агенция за приходите. На срещата са участвали представители на НАП, Агенция "Митници", Главна дирекция "Пожарна безопасност", Български институт по метрология, Държавна агенция за метрологичен и технически контрол, както и на Българска петролна и газова асоциация.

Данъчните са представили практики, които за някои ведомства не са проблем, но се оказват незаконни от гледна точка на друг контролен орган. Например продажбата на гориво от мобилна цистерна с монтирана електронна система с фискална памет на стационарен обект с дистанционна връзка с НАП, при което от фискална гледна точка няма нарушения, но нарушава редица разпоредби в областта на планирането, проектирането и строителството.

Зам. изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова подчерта, че е много важно всички институции да подобрят координацията помежду си, така че да се прекратят порочните практики в сектора, за да бъдат спрени загубите, които търпи бюджетът. В края на срещата е решено да бъде свикана междуведомствена работна група, която да направи преглед на законите и наредбите, които регулират търговията с течни горива, за да се набележат мерки за съвместни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай