БНБ дава яснота за КТБ след 10 дни

БНБ дава яснота за КТБ след 10 дни | StandartNews.com

София. БНБ ще представи цялостен доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ) на 21 септември. Това съобщи председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев, като по думите му този ангажимент гуверньорът на централната банка Иван Искров е поел пред главния прокурор Сотир Цацаров на среща с него и с финансовия министър Румен Порожанов

"Очевидно е, че има умишлени действия срещу КТБ и организатори на тези действия", коментира Дончев след среща на главния прокурор със синдикалисти, работодатели, независими финансови експерти и представители на вложителите. Според Дончев и Цацаров не знае още подробности, „но при всички случаи става дума за пари".

"Идеята за днешния разговор е била на бизнеса", съобщи още Сашо Дончев.

Според него наистина не е нормално главният прокурор да влиза в ролята на медиатор и да събира различни становища и компетентни мнения. В тази връзка Дончев каза, че наистина БНБ е допуснала определени пропуски. Мнението на събралите се при главния прокурор Цацаров е било, че банката трябва да бъде оздравена и да бъде направено всичко възможно тя да отвори врати.

Дончев поясни, че това на този етап няма как да стане без използването на публични средства. Но ако ситуацията продължи както е сега, след известно време тя няма да може да бъде спасена и с публични средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай