България отлага търга за АЕЦ Белене

Страната ни уведоми „Росатом“ за отлагането на търга за изграждане на АЕЦ „Белене“

България отлага търга за АЕЦ Белене | StandartNews.com

Страната ни уведоми „Росатом“ за отлагането на търга за изграждане на АЕЦ „Белене“ заради пандемията от коронавируса. Сроковете за продължаване на работата по търга ще зависят от продължителността на ограниченията поради пандемията, каза представител на „Росатом“ пред репортери, цитиран от TACC.

"Днес получихме официално известие от българска страна, че поради коронавирусната епидемия времето на процедурата за избор на стратегически инвеститор за проекта за АЕЦ" Белене "се забавя. Конкретният график до голяма степен зависи от възможността за целодневен достъп на участниците до така наречената информационна зала за изучаване на техническата документация на проекта, въз основа на които ще се формират предложенията на участниците “, каза той.

Представителят на „Росатом“ отбеляза, че държавната корпорация е оптимистично настроена към изпълнението на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", въпреки забавянето на търга поради пандемията.

"Въпреки забавянето, причинено от обективни причини, ние сме силно заинтересовани от проекта за АЕЦ" Белене "и гледаме на него с оптимизъм", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай