Българинът залага на свежото свинско месо целогодишно

Кюфтето „Брей!“  е сред най-любимите родни продукти

Българинът залага на свежото свинско месо целогодишно | StandartNews.com
  • Кюфтето „Брей!“  е сред най-любимите родни продукти

Най-предпочитаното от българина месо е свинското, като неговата консумация не спада значително през най-горещите месеци на годината. Подчертано повишаване на търсенето му се отчита в рамките на коледно-новогодишните празници, като дори и в периодите на официални пости, интересът към него не намалява. Това сочат данните от изследване на тенденциите в потреблението на ключови за българския пазар стокови групи, изработено от Kaufland България.

Проучването показва още, че расте интересът към агнешкото месо, като има ясна тенденция то да се консумира целогодишно. На трапезата на българина все по-често място намират и пуешкото, патешкото и дивечовото месо. Увеличава се търсенето и на  чуждестранно породисто говеждо – Black Angus от Австралия, Уругвай, Аржентина, САЩ и др. Бургерите и стековете също все повече навлизат в нашето ежедневие.

Данните на Kaufland България сочат също, че най-продаваните месни продукти през изминалата година са пилешките бутчета и цяло пиле от собствената марка на лидера в ритейла - „Шеф месар“. Сред най-любимите продукти на българите остават сочните кюфтета по утвърден стандарт „Стара планина“ от собствената линия на  Kaufland „Брей!“. Наскоро те получиха международния сертификат за качество – TÜV Nord и бяха отличени като „Избран продукт на годината“ от престижната световна класация „Продукт на годината“, гласувана изцяло от потребителите.

Търсенето на по-високо качество се наблюдава при всички видове месо, доказва го и леко повишеният интерес към био и несъдържащи ГМО продукти от асортимента на Kaufland „Clean label”. По-младото поколение залага много и на практичността, като в кошницата му се увеличава делът на обработени за приготвяне артикули – нарязани, овкусени, мариновани. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай