Бизнесът и училището с първа харта за партньорство

Подписват я пред министър Греков

Бизнесът и училището с първа харта за партньорство | StandartNews.com

Велико Търново. Харта за партньорство между местния бизнес и професионалната гимназия в Павликени ще бъде подписана утре от министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и ръководството на училището по аграрни технологии „Цанко Церковски". Това ще е първият подобен договор в България и той ще стане факт по време на форума „Училището и бизнеса – ръка за ръка" в който ще се включат и представителите на фирмите от региона.

Текстът ще постави основите на партньорство между двете страни, което да осигури достъп на учениците до професионални практики, модерни технологии от бизнес-средата в града, възможности за менторство и отпускането на стипендии. Целта на срещата е да се осъществи диалог между училището и местния бизнес като бъдещ работодател на младите кадри.

„Ние приемаме присърце ангажимента си да обучим, изградим и мотивираме млади кадри, които да намерят реализация в сферата на аграрното дело и селското стопанство. Полагаме всички усилия да осигурим за тях образование, което да отговаря на потребностите в днешния ден от модерна среда за учене, актуална и практична информация и връзка с професионалисти от бранша", казва директорът на гимназията Надежда Иванова. „Партньорството с местния бизнес ние виждаме в организирането на учебни практики, демонстрации, менторство от страна на опитните технолози от бизнес сектора, осигуряване на стипендии, на първо работно място и други мерки, с които да създадем устойчиво развитие на младите кадри", казва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай