Автомобилен гигант търси стотици работници у нас

Компанията създава завод край Стара Загора

Автомобилен гигант търси стотици работници у нас | StandartNews.com

Френската компания за производство на автомобилни части стартира свое производство в Стара Загора.

Заводът се намира южно от кв. „Железник“, на мястото на някогашния хипермаркет „Практикер“ в Стара Загора, съобщава divident.eu.

Собствениците от френската компания са закупили сградата и в момента са в процес на монтиране на нови машини и наемане на работна ръка.

Основно се търсят хора с техническо образование, машинни оператори, хора, които ще могат да влязат в производствения процес.

По данни на Община Стара Загора в „Аквел“ Стара Загора ще бъдат наети 400 души. Компанията кандидатства за инвеститор „Клас А“.

Постепенно ще се увеличават наетите хора. Това е първото производство на компанията „Аквел“ в България.

Групата е създадена през 1972 г. и понастоящем има 9500 служители в 37 индустриални производства и 7 представителства в 21 държави на 5 континента по света.

Тя произвежда следните продукти за автомобилната индустрия: охлаждащи механизми, включително прилежащите им тръби, клапани и сензори; подобрения в използването на горива – клапани за регулация на разхода, обратни клапани, сензори за температура и налягане.

Сред клиентите на групата са автомобилни производители като: Mercedes, BMW, Nissan, Citroen, Volvo, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Mini, Ford, Daimler Truck, Peugeot и други.
„За нас е важно, че такава голяма, утвърдена компания предпочете Стара Загора.

Съдействахме им при намиране на мястото за производство.

Разширяването на производството на „Аквел“ в Стара Загора е продиктувано от нарастване на поръчките от страна на клиентите им.“, каза началникът на отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора Росица Райкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
преди 1 месец

Дано да има работа за Старазагорци че да си стоят там.Много мръсни хора са.

Откажи