А1 с престижна награда. „True Leader“ в телекомуникациите

Компанията продължава да инвестира в развитието на мрежовата инфраструктура

А1 с престижна награда. „True Leader“ в телекомуникациите | StandartNews.com

Престижното отличие „True Leader“ в сектора на телекомуникациите за 2022 година беше присъдено на А1 България в единадесетото издание на инициативата на ICAP CRIF Bulgaria, водещата глобална консултантска организация, специализирана в бизнес анализите и кредитния риск. А1 получи признанието за съвкупността от отлични резултати по ключови бизнес показатели като висока доходност, увеличение или запазване на броя на служителите, кредитната стабилност и водеща позиция в сектора през 2022 година.

Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България, коментира: „Горди сме с признанието, защото полагаме много усилия да сме винаги първи и най-добри във всичко, което правим. Водещата позиция начело на дигиталната трансформация на бизнеса и обществото е част от мисията на А1. Непрекъснато надграждаме телекомуникационния си бизнес и в последните години навлязохме в още една предизвикателна област – на ICT решенията, и помагаме на организациите в страната да постигат ефективност и растеж, благодарение на технологиите.“

Тази година А1 оглави класацията Digitalk 101 като лидер на пазара на телекомуникационни услуги с оборот от над 1,25 млрд. лева за втора поредна година и най-голямата ICT компания и най-големият системен интегратор в България с приходи от 194,2 млн. лева. Компанията развива партньорства с глобалните технологични лидери и предлага на бизнес организациите в страната технологични решения в сферата на софтуер като услуга, инфраструктура като услуга и системна интеграция. Екипът вече включва над 400 експерти, специализирани в предоставянето на IT услуги, а SAP специалистите са над 70. Само през последната година успешно са приключени над 1000 високотехнологични проекта за системна интеграция.

Същевременно компанията продължава да инвестира в развитието на мрежовата инфраструктура средно по 200 млн. лева на година и беше отличена от световната организация Ookla като операторът с най-бързата мобилна мрежа в България. Класацията е направена на базата на резултатите от близо 250 000 теста, направени от потребители. Престижната награда потвърди, че А1 предлага най-високи скорости на сваляне и качване на информация, с което осигурява на потребителите най-бързия мобилен интернет в страната.

По-рано през декември компанията беше отличена и от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в класацията „Топ 100 фирми, водещи икономиката“ в категория големи предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, максимална рентабилност на приходите от продажби, активите и собствения капитал за последната финансова година. А1 България беше обявена за страхотно място за работа от световната организация Great Place to Work на базата на мненията на близо 2300 от служителите в страната и получи своето заслужено място сред най-добрите работодатели в Европа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай