5 сирийски министерства чакат българския бизнес

5 сирийски министерства чакат българския бизнес | StandartNews.com

Хасково. „Който отиде в Женева, ще прави политика. Ще чертае политическата карта на света, който отиде в Сирия ще прави бизнес". Това коментира по повод изказванията през последните дни организаторът от българска страна на визитата до близкоизточната държава Янчо Янев. Шефът на Хасковската търговско-промишлена палата е получил завчера писмо, в което няколко министерства, сред които на храните и строителството, и браншови организации от Сирия са потвърдили, че искат и очакват българския бизнес.

Пътуването не е свалено от дневен ред, а само се отлага за след след 22 януари 2014 година, когато в Женева ще се проведе Мирна конференция за Сирия.

Посещението, което беше насрочено първоначално за времето от 7 до 10 декември, е планирано 3 месеца с цел развитие на двустранните икономически отношения, поясни Янчо Янев.

Заради размириците в Сирия местният бизнес и хората имат необходимост от доставка на лекарства, желязо, храни, консерви и специалисти, които да планират възстановяването на хилядите разрушени сгради. Целта е българските компании да създадат контакти, да представят родното производство, за да могат да излязат на пазара в подходящото време, обясни още шефът на палатата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай