"Градус" стартира продуктова линия със свинско месо

Част от новата производствена линия - продуктите минават през няколко металдетектора

"Градус" стартира продуктова линия със свинско месо  | StandartNews.com

Кренвиршите с новата марка са вече в магазина

Под бранда "Аз ям!" най-големият производител на птиче месо у нас ще произвежда пълната гама колбаси със свинско

На 14 април 2016 г. "Градус" стартира производството на колбаси от свинско месо под новия си бранд "Аз ям!". Първите продукти с новата марка ще бъдат кренвирши, които са в магазинната мрежа от началото на април. Следва производство и дистрибуция и на три вида наденица, а останалите колбаси ще са на пазара в началото на следващата година. Производството на новите продукти от свинско месо започна с разширяването на завода на "Градус" в Стара Загора и старта на новото специализирано крило за производство на продукти от свинско месо.

"Нарекохме ги така, защото самите ние ги ядем с удоволствие. И понеже са вкусни и качествени, ги предлагаме и на близките си", коментира Ангел Ангелов, собственик и управител на фирма "Градус", на специално събитие в Стара Загора за всички търговски партньори на марката. Там за първи път беше разкрито името на новия бранд и пътя, който е извървял екипът, за да достигне до създаването на новия продукт. Благодарение на дългогодишния си опит, собствениците на холдинга правят големи и сигурни крачки в производството от свинско месо - непозната досега ниша за "Градус".

Новият бранд стартира с мащабна интегрирана маркетингова кампания, дело на Ogilvy Sofia, която включва различни комуникационни канали. Рекламният клип стартира по телевизията от 15 април и обяснява философията на бранда. Клипът е продукт на голям международен екип, част от който са едни от най-добрите професионалисти в заснемането на храна. Режисьор е италианецът Манфредо Летео, оператор - Стефано Бини, а food стилист - Оттавиа Сардо. Тримата са работили за марки като Nestle, Unilever, Pizza Hut, Maggi и Ferrero, а това е първата българска продукция, от която са част. Манфредо Летео е заснел над 600 документални и рекламни клипа, за които е спечелил множество награди, наредили го сред най-добрите режисьори в Европа.

Кренвиршите "Яз ям!" са вече в магазинната мрежа и освен на витрината с насипни месни изделия, ще можете да ги намерите и в красива вакуумирана опаковка, която запазва вкуса им. Целта на "Аз ям!" е да представи един различен продукт, за което допринасят и отличаващите се сред останалите марки на пазара име, лого и опаковки, създадени от INTO Branding.

Успоредно с рекламната кампания, "Аз ям!" стартира и с ежедневно обновяван сайт azyam.bg, в който ще се публикуват множество рецепти от известни готвачи с основна съставка кренвирши "Аз ям!". Първите рецепти са приготвени от финалиста в първото издание на Master Chef Аврам Големечков, стилиста на храна Ева Тонева и екипа на "Бон Апети". В сайта можете да се включите и в националното проучване за любимия начин за хапване на кренвирши. От 15 април стартира и активна комуникация с потребителите във Facebook, YouTube и Instagram, където ще се публикува информация за продукта и марката.

Държавата да помогне в търсенето на пазари

Киселото ни мляко е известно по света, но колбасите ни са непознати дори в Европа
Трудно се намира работна ръка за свободните позиции
Димитър Маджаров, производител на месни и млечни продукти

Винаги през първите месеци на годината е по-трудно. А след Великден пазарът е по-добър и продажбите - по-високи. Трудностите в сектора в момента са свързани с намирането на работна ръка. Трудно е, когато се набират нови работници. Няма хора за свободните позиции, които са предимно за работници. Продукцията си изнасяме предимно за българските общности в Европа, за т. нар. етнически пазари, и то предимно за балканските страни, в Западна Европа. Изнасяме количества и за Ливан, и за Дубай, но те са малки. Основният ни пазар е България. Много е трудно да се наложи българското на чужди пазари. Млечните продукти са по-познати на арабските пазари и в Европа. Българското кисело мляко е доста известно още преди 90-те години, докато колбасите са непознати в Европа, да не говорим за други пазари. Всеки знае, че в момента над 80% от месото, което се обработва в предприятията в България, е внос. Ние сме от малкото, които работим в обратната посока - с 90% българско месо. Но огромната част от колегите ни работят с вносно, защото на пазара няма достатъчно родно месо. Вносът е от цяла Европа. Но има добра логистика и вече не е проблем да се достави отвсякъде необходимото количество месо.

Интересува ме помощ относно търсенето на пазари в Европа и трети страни, тъй като не е по силите на една фирма сама да рекламира продукцията си и да намира партньори. Аз го правя упорито от 3 години и е доста трудно. Ето защо смятам, че е добре да има помощ и от страна на държавата с промоционални програми и рекламиране на нашата продукция, например. У нас няма такава програма за промотиране на млечни продукти и колбаси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай