Цветанов: Нека в семействата на всички българи светлината на този празник да донесе здраве

Цветанов: Нека в семействата на всички българи светлината на този празник да донесе здраве | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов присъства тази сутрин на празничната Литургия в манастира „Свето Успение Богородично" в Арбанаси, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„За мен е голямо удоволствие да отбележа Успение Богородично заедно с жителите на с. Арбанаси. Днес е един от най-големите християнски празници. Нека в семействата на всички българи светлината на този празник да донесе здраве, уют, хармония и разбирателство. Честито на всички именници и на жителите на Арбанаси", сподели Цветан Цветанов.

Заедно с него беше и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

На Голяма Богородица - 15 август, манастирът има храмов празник, празнува и архитектурният резерват Арбанаси, който е част от стоте национални туристически обекта на България. На големия християнски празник поклонници от различни краища на света се стекоха при манастира, за да се помолят пред чудотворната икона на Света Богородица. Председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов се преклони пред светинята и запали свещичка за здраве на всички миряни и за просперитет на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай