Неделя,

Пострадал от блъснатия рейс: Турски гражданин ни удари със 100 км/ч, летяха избити зъби

От: Администратор -
146
Пострадал от блъснатия рейс: Турски гражданин ни удари със 100 км/ч, летяха избити зъби
A
A
A

Един турски гражданин ни удари със 100 км/ч, заяви пред Канал 3 Йордан, един от пътниците в блъснатия от турски ТИР автобус №7 на АМ Тракия тази сутрин. Той бе приет в "Света Анна" с травма в главата при катастрофата, и след като лекарите се погрижиха за раната му Йордан бе освободен за домашно лечение.

"Пътувахме си и един турски гражданин ни удари със 100 км/ч. в канавката. Шофьорът ни караше бавно, дори в аварийната лента. Той овладя рейса", разказа Йордан.

"После имаше жена с избити зъби, един човек лежеше до вратата - не знам жив ли е или не. Ние започнахме да си помагаме да излезем от рейса".

Според него линейките са пристигнали много бързо - до 3-4 минути след удара.

Д-р Луков от "Света Анна" разказа, че лекарите от нощната смяна са останали доброволно с дневната, за да помагат за обслужването на транспортираните в болницата пострадали - общо 7 души, от тях 6 мъже и една жена.

"Буквално минути след катастрофата докараха първите тежко пострадали пациенти. От спешното отделение блестящо са се справили - буквално за един час са извършили всички процедури, при това става дума за 7 пациенти", разказа д-р Луков за Канал 3.

Двама от тях са в достатъчно тежко състояние, добави той, като прогнозира дълго лечение за тях. Един от мъжете е със сериозна черепно-мозъчна травма. Средната възраст на пострадалите от катастрофата, които са транспортирани в "Света Анна", е към 50 г., отбеляза д-р Луков.

"Останалите са получили тежък стрес, при тях проблемът в тялото може да мине по-бързо от проблема в главата", изрази опасения лекарят.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com