Сряда,

Ген. Попов: Щом президентът говори за лобизъм, да се обади на главния прокурор и да види кой лобира

От: Администратор -
Ген. Попов: Щом президентът говори за лобизъм, да се обади на главния прокурор и да види кой лобира
A
A
A

БТВ ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в парламента. Коментарът му беше по повод думите на държавния глава след инцидента с хеликоптер Ми-17, че „лобизмът убива". При авиокатастрофата край Пловдив загинаха двама български пилоти, а бордовият механик едва оцеля.

„Очевидно се вижда, че има емоция у президента. Всъщност правителството на Борисов стартира тези проекти. Това мнозинство само преди седмица стартира и още един проект за модернизация на Сухопътните войски. Дайте да спрем с тези междуособици и да говорим разумно", отбеляза ген. Константин Попов.

„За мен е странно как проекти за модернизация са гласувани едновременно от БСП и ГЕРБ, от Обединени патриоти и от ДПС - трябва да си голям лобист, за да ги обединиш всички", допълни той.

Очевидно е, че има емоция в изказванията на президента Румен Радев. Правителството на Бойко Борисов стартира през 2016 година проектите за превъоръжаване на армията. Тогава с президента се поздравявахме в парламента. Моят призив е да се спрат с междуособиците и да се заровят томахавките. С емоции няма как да се решат проблемите. Президентът говори за лобизъм от една година. Да вдигне телефона и да се обади на главния прокурор, да го сезира и да се види кой за какво лобира.

Миналата седмица всички подкрепихме проектите за модернизация на армията. Искам да поздравя и БСП за това. Как може да се говори за лобизъм, когато всички подкрепихме тези проекти", попита ген. Попов.

Да намерим сила и достойнство тези, които са извадили томахавките, да ги заровят, защото колкото повече има вътрешни междуособици, толкова по-малка е вероятността да се случат проектите или поне ще се оскъпят", призова ген. Попов.

По повод катастрофата с хеликоптера той коментира, че е хубаво да се остави на спокойствие Министерството на отбраната да си свърши работата. Вероятно има някаква техническа неизправност. Извършени са всички прегледи. Не вярвам летците да са допуснали грешка, която да е довела до тази катастрофа, подчерта той.

По думите му оцелелият бордови механик е контактен, има тежка гръдна травма, както и травма на глезена и на главата. „Засега във Военна болница се справят прекрасно, да се надяваме, че момчето ще се оправи", каза ген. Константин Попов. Той отбеляза, че инцидентът се е случил за 2 секунди, а техникът е имал късмет, тъй като е бил е отзад в машината.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички