Борисов: Държим връзка с всички консули и посланици, дай Боже да намерим Боян Петров жив и здрав

Борисов: Държим връзка с всички консули и посланици, дай Боже да намерим Боян Петров жив и здрав | StandartNews.com

Полагаме всички възможни усилия, за да намерим нашия алпинист Боян Петров. Това заяви в началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

По думите му, повикал е и китайският посланик, за да бъде подсигурен и хеликоптер. "Каквото имаме като възможност, като контакти и връзки всичко сме заложили. Дай Боже да го намерим жив и здрав", заяви Борисов.

По думите му държи се връзка с всички консули и посланици. Непрекънато натискаме, това е една изключително тежка планина, каза той.

Министър Екатерина Захариева уточни, че едва преди 15 минути, след десетки телефонни позванявания е поискан хеликоптер. Тя заяви, че информацията, че хеликоптерът е изпратен още вчера, е грешна.

"Изпратени са 6 професионални спасители, които въпреки лошото време стоят горе, за да могат да тръгнат към Лагер 2. Когато времето позволи ще тръгне и хеликоптерът, заяви Захариева.

Борисов коментира и случая с онкоболната Теодора. "Направихме и всичко, каквото е възможно и за тази наша сънародничка да се върне в България. Беше трудно, но дай Боже вече да се лекува така, както казва медицината", каза премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай