Свързан ли е с Божков заплашваният магистрат

Заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев, твърдят Нова и bTV

Свързан ли е с Божков заплашваният магистрат | StandartNews.com

Заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев. Това съобщиха Нова телевизия и bTV. Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата. Кънев е наблюдаващ по делата на Васил Божков и заради това от миналата година е с назначена охрана. Тогава беше установено, че близки до Божков го следят и бяха снимали как влиза в сградата на НАП.

По-рано стана ясно, че е образувано досъдебно производство, след като вчера в кабинета си прокурорът е намерил в шкаф в кабинета си хартиен плик с патрон и бележки с изрезки на думи като „кръв“ и „информиран“. До ГД "Охрана" са изпратени три доклада само от началото на годината. В тях се посочват данни, че прокурорът е следен.

Кънев е работил по случаи с голям обществен и материален интерес като разследванията срещу братя Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков. От 2020 г. той е с охрана. Година по-рано прокурорът стана обект на проверка, след като стана ясно, че е купувал имоти от фирми, които са свързани с преки конкуренти на Миню Стайков. От държавното обвинение обаче обявиха, че Кънев не е познавал собствениците.

От Министерството на правосъдието призоваха случаят с куршума в плик да не се политизира. Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев заяви пред журналисти, че се надява да не се злоупотребява с него и да се използва за някакви цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай