Понеделник,

Захарова със силни думи след избирането ѝ, какво каза за Гешев

От: Редакция -
3768
Захарова със силни думи след избирането ѝ, какво каза за Гешев
A
A
A

„Трудно е да се постигне единомислие сред толкова много хора с различни позиции, включително и за развитието на съдебната система. Аз представих пред колегите от Висшия съдебен съвет моята визия за развитието на ВКС и обстоятелството, че съм професионален кандидат, който е от средата на съдиите, и поема заедно със своите колеги огромната отговорност да докаже на практика самоуправлението в съда. Надявам се, че това ще бъде положителен пример и стимул при избора на останалите ръководители на съдебната власт“.

Това заяви новоизбраният председател на Върховният касационен съд Галина Захарова след заседанието на Пленума на ВСС. Захарова беше избрана с единодушие от 20 гласа. Тя бе и единственият кандидат за поста, след като нито членовете на ВСС, нито правосъдният министър издигнаха други кандидатури.

Захарова заяви, че още не може да отговори в този момент дали ще подкрепи предложение за дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев.

„Председателите на върховните съдилища в България нямат политически функции и не провеждат политики. Това, което ние можем да направим, е да се сплотим, за да осъществяваме нашите основни задачи – раздаването на правосъдие“, заяви още председателката на ВКС.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com