Захарова със силни думи след избирането ѝ, какво каза за Гешев

Надявам се да бъда добър пример, посочи председателят на ВКС

Захарова със силни думи след избирането ѝ, какво каза за Гешев | StandartNews.com

„Трудно е да се постигне единомислие сред толкова много хора с различни позиции, включително и за развитието на съдебната система. Аз представих пред колегите от Висшия съдебен съвет моята визия за развитието на ВКС и обстоятелството, че съм професионален кандидат, който е от средата на съдиите, и поема заедно със своите колеги огромната отговорност да докаже на практика самоуправлението в съда. Надявам се, че това ще бъде положителен пример и стимул при избора на останалите ръководители на съдебната власт“.

Това заяви новоизбраният председател на Върховният касационен съд Галина Захарова след заседанието на Пленума на ВСС. Захарова беше избрана с единодушие от 20 гласа. Тя бе и единственият кандидат за поста, след като нито членовете на ВСС, нито правосъдният министър издигнаха други кандидатури.

Захарова заяви, че още не може да отговори в този момент дали ще подкрепи предложение за дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев.

„Председателите на върховните съдилища в България нямат политически функции и не провеждат политики. Това, което ние можем да направим, е да се сплотим, за да осъществяваме нашите основни задачи – раздаването на правосъдие“, заяви още председателката на ВКС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай