Войната продължава! Специална позиция за Гешев

Прокуратурата каза, че само се търси отстраняването му

Войната продължава! Специална позиция за Гешев | StandartNews.com

Ръководството на прокуратурата категорично се противопоставя на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт за фигурата на главния прокурор.

Свидетели сме на политици, които внушават, че развитието и просперитета на България зависи от главния прокурор. Вместо да се търсят решения за проблемите, фокусът се измества към главния прокурор.

Планът за възстановяване не е обвързано с това, целта е отстраняване на главния прокурор и овладяването на прокуратурата. Това заявиха от ръководството на прокуратурата на брифинг пред медии.

Според прокуратурата, въвеждането в Плана на мерки, свързана с реформи със съдебната власт, е по настояване на служебния кабинет, а не на ЕК. Твърди се, че България ще загуби милиарди лева заради липсата на отчетност и контрол и на главния прокурор, но според държавното обвинение, това не отговаря на истината.

"Задължени сме да обясним, че Механизмът за възстановяване е основният стълб за възстановяване на Европа, който осигурява финансова подкрепа за страните от ЕС, за смекчаване на социлните и икономически последствия от кризата с COVID-19", заявиха още от държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай