Варненски общинар ръководил престъпна организация

Служителят на кметсвото участвал в група за измами, разкри Бойко Рашков

Варненски общинар ръководил престъпна организация | StandartNews.com

Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице от администрацията на Община Варна за това, че от януари 2016 г. е ръководило и участвало в престъпна група за измами и документни престъпления.

Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от народния представител Цончо Ганев по време на парламентарния контрол.

По думите на Рашков в службата за борба срещу организираната престъпност във Варна през 2019 г. е постъпила информация за незаконни действия от страна на служители - експерти в администрацията на общината. Данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с което бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери.

Направена е справка и са събрани данни за корупционна дейност, които са изпратени на Спецпрокуратурата. През февруари 2020 г. е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са били проведени множество разпити и експертизи. През октомври 2021 г. е бил изпратен доклад на наблюдаващия прокурор.

След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното производство, но до настоящия момент няма получени указания към органите на МВР, обясни министър Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай