Убиецът от "Люлин" остава в ареста, страхувал се за живота си

24-годишният Денис Ал Гаази наръга с нож млад мъж след скандал за заря

Убиецът от "Люлин" остава в ареста, страхувал се за живота си | StandartNews.com

Софийски градски съд (СГС) уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 24-годишния Денис Ал Гаази, който миналата седмица уби с нож 32-годишния Илиян Илиев пред блок в столичния квартал "Люлин".

Ал Гаази, който е от смесен брак на българка и сириец, бе обявен за общодържавно издирване на 10 януари, след като предната вечер нападна с нож група млади мъже, пускали фойерверки в района на блок 225 в "Люлин"-2. Денис се подразнил от зарята, която празнуващите организирали по повод раждането на дете на един от тях. Един от ударите с хладното оръжие попаднал на 10 см от гръкляна на 32-годишния Илиян. Раненият мъж издъхнал в линейката на път за болницата.

След като прокуратурата му повдигна задочно обвинение за умишлено убийство, на 11 януари Ал Гаази сам се предаде в полицията.

Днес Съдебна охрана доведе обвиняемият в съда с оковани ръце и крака. Софийският градски съд прие, че има всички основания Ал Гаази да остане в ареста, тъй като събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на тежкото умишлено престъпление.

Спорно е само обстоятелството за конкретните причини за нанесения удар с нож. Според част от свидетелите, които са в приятелски отношения с 24-годишния Денис, той е бил провокиран от компанията на жертвата. Останалите свидетели обаче са дали противоположни показания, като са заявили, че Ал Гаази се е държал агресивно, съобщи dir.bg.

В определението си съдът отбеляза, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и че има данни за системна употреба на високо рискови наркотични вещества от страна на Денис.

Справката за съдимост на Ал Гаази пък е показала, че той все още е в изпитателен срок по друга присъда.

Беше ме страх за живота ми, те ме нападнаха, студент съм и искам да завърша обучението си и да се грижа за дядо ми, който е инвалид, каза пред съда мъжът.

Решението на градските магистрати може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай