Цацаров с нова работа. Къде е назначен

Вече е шеф във върховната прокуратура

Цацаров с нова работа. Къде е назначен | StandartNews.com

Бившият председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, който след оставката си от КПКОНПИ се върна във върховната прокуратура, вече е шеф на отдел там.

Това се разбира от отговори на прокуратурата до "Сега" по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ)

Прокуратурата обяснява, че Цацаров, който бе възстановен в редиците ѝ от 1 март, в момента завежда отдел девети - "Нормативен анализ". Този отдел бе създаден съвсем скоро - на 16 март главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде увеличен щатът на Върховната касационна прокуратура, за да бъде създаден отдел 09.

В-к "Сега" попита и колко преписки са разпределени на Цацаров и каква е средната натовареност в отдела, в който работи. На тези въпроси прокуратурата не отговаря. Обяснението е, че върховните прокуратури са изключени от правилата за измерването на натовареността на магистратите и затова тя не се изчислява и прокуратурата обективно няма данни за тях.

На 1 март Цацаров се върна в прокуратурата, която оглавяваше 7 години, преди да бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Той подаде оставка от антикорупционната комисия, за която управляващата коалиция планира мащабни промени. Реформата, заявена от изпълнителната власт, включваше и отстраняването на Цацаров.

Ден след като той обяви оставката си, ДАНС му отне допуска до класифицирана информация. През февруари обаче Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и прокуратурата изчистиха Цацаров от скандала с отнетия допуск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай