Цацаров отне имане за 340 000 лв. от Пешо Сумиста

Съдът се произнесе в полза на КПКОНПИ срещу боса на Килърите

Цацаров отне имане за 340 000 лв. от Пешо Сумиста | StandartNews.com

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), оглавявана от Сотир Цацарвов отнема от Петър Стоянов от групата на „Килърите“ и бившата му съпруга имущество на обща стойност 341 491.34 лв.

Това потвърди с влязло в сила решение Старозагорския окръжен съд. Искът за отнемане на имущество е внесен, след като на 01.12.2017 г. с влязла в сила присъда Сумиста е признат за виновен за това, че в периода 2007-2010 г. е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група с цел извършване на умишлени убийства, умишлено причиняване на средни и тежки телесни повреди и палежи.

В съдебното решение се отбелязва, че Петър Стоянов е осъждан за престъпна дейност още през 1995 г., както и че през 2002 г. и 2003 г. срещу него е имало досъдебни производства за престъпления, генериращи финансов ресурс.

„Анализът на образуваните срещу лицето досъдебните производства показва трайна престъпна дейност, като видът и характерът на последната е свързан с генериране на незаконни приходи,“ потвърждава в мотивите си Старозагорският окръжен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай