Трети фал на делото за застрелян крадец в Пловдив

За 3 път съдът не даде ход на делото с/у д-р Иван Димитров, убил Георги Джевизов-Плъха

Трети фал на делото за застрелян крадец в Пловдив | StandartNews.com

За трети път съдът не даде ход на делото срещу д-р Иван Димитров, който уби Георги Джевизов-Плъха при самозащита през март миналата година.

Причината бе, че адвокатът на Надежда - жената, с която Плъха живеел на семейни начала, не присъства по болест. Адвокат Дениз Хюсеин изпрати пълномощно, с което съобщи, че поради здравословни причини не може да присъства на заседанието. Магистратите решиха да отложат делото за евентуална дата 18 юли, от 9:30 часа.

Съдията заяви, че от адвокат Хюсеин трябва да представи документ, в който да посочи точното заболяване, поради което днес не присъства в залата. Ако не го направи ще му бъдат наложени необходимите санкции.

Жената на убития - Надежда, която се явява като частен обвинител също не присъства на делото, дори не е открита на адреса, на който е регистрирана.

Доктор Иван Димитров запази мълчание пред репортерите. Той отговори на един-единствен въпрос - "Благодарен ли е за подкрепата на колеги, близки и приятели". "Абсолютно", каза рентгенологът. Той е обвинен в убийство на Жоро Плъха при превишаване на пределите за неизбежна отбрана, както и за незаконно притежание на пистолет "Валтер" и 17 патрона.

„Синът ми не е влизал в имота на доктора, за да краде. Той си е минавал по улицата и д-р Димитров го е застрелял. Има записи от камера”, коментира пред журналисти майката на убития.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай