"Стандарт" награди младите юристи

"Стандарт" награди младите юристи | StandartNews.com

Главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова се снима за спомен с участниците в конкурса - млади адвокати, съдебни изпълнители и нотариуси

"Стандарт" раздаде Оскари на младите юристи. Елитът на правния свят се събра днес в Огледалната зала на Софийския университет за церемонията по награждаването на победителите в конкурса "Новата генерация: Юристите". 20 участници се бориха за призове в няколко категории. Както и в съдебната зала, най-оспорвана бе битката между адвокатите. Те се състезаваха в четири категории.

Вижте повече снимки от награждаването в нашата ГАЛЕРИЯ

В "Дело на годината" най-много точки събра Венцислав Точков, а наградата му връчи адвокат Тодор Батков, председател на Надзорния съвет на вестник "Стандарт". Подгласници в тази категория са Петър Николов, който получи приза от адвокат Людмил Рангелов, и Анна Серафимова, наградена от Стамен Янев, шеф на Българската агенция за инвестиции и също завършил право. 

Във втората категория - "Социална ангажираност", първенец е Борис Харизанов. Той получи грамотата от омбудсмана Мая Манолова. "Среброто" отиде при Валентина Каменарска, а отличието връчи проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет. Трето място е за Мартин Пеев, а наградата връчи Богдана Желявска, председател на Българската съдийска асоциация. 

Първата награда в категория "Млад експерт" отиде при Виктор Гугушев. И тъй като Темида е надпартийна, отличието връчиха двамата заместник-председатели на Народното събрание - Димитър Главчев /ГЕРБ/ и Янаки Стоилов /БСП/. Второто място бе за Иван Стойнев, който получи грамотата от доц. д.ю.н. Атанас Семов. Деканът на Юридическия факултет във Великотърновския университет проф. Атанас Сивков пък награди Николета Тодорова, класирана на трето място.

Шестима претенденти се бориха за наградата "Млад адвокат на 2016". Най-много точки събра Александър Стефанов, който получи грамотата от председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. Професор Огнян Герджиков отличи втория в класирането - Любомир Сираков. А деканът на Юридическия факултет в СУ - проф. Сашо Пенов, награди Михаил Станков /трето място/.

Краткият срок, в който трябваше да се оценят номинациите, направени от Камарата на нотариусите и Камарата на частните съдебни изпълнители, не позволи на всички участници в Обществения съвет да дадат своите точки. Затова в категориите "Млад частен съдебен изпълнител на 2016" и "Млад нотариус на 2016" бяха присъдени по две първи награди. Петя Вълкова и Тодор Софрониев /"Млад частен съдебен изпълнител 2016"/ бяха наградени от заместник-министъра на правосъдието Виргиния Русева-Мичева. Петя Иванова и Петко Кънчевски /"Млад нотариус на 2016"/ получиха своите грамоти от изпълнителния директор на Агенцията по вписвания Елена Маркова.

За всеки от наградените имаше и подарък от Българската монетна къща, която предостави 6 монети „Възпоменателна медална емисия „България – най-старата държава с непроменено име" и възпоменателна медална емисия Васил Левски и Христо Ботев от поредицата „Бележити българи".

Издателство „Сиела" пък подари на победителите шест целогодишни абонамента за Сиела норми и Сиела процедури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай