Сръбският съд пред старт на делото за екстрадиране на Василев

Сръбският съд пред старт на делото за екстрадиране на Василев | StandartNews.com

Белград. Скоро ще тръгне делото за екстрадиране на банкера Цветан Василев от Сърбия, съобщи БНТ, цитирайки пожелали анонимност източници от Висшия съд в Белград. Събирането на документите по делото е почти в края си, съобщи Националната телевизия.

Предстои съдът да се запознае с доказателствата и документацията, след което да се произнесе.

Според сръбски юристи, това може да се случи както в открито съдебно заседание така и в закрито (служебно) заседание на съдебния състав. След като за решението на съда бъде уведомен Цветан Василев, той ще има право да го обжалва, ако не е доволен от него.

Окончателно по искането за екстрадиция ще се произнесе сръбският министър на правосъдието.

Юристи от Белград коментират, че ако Цветан Василев се възползва от правото си да обжалва решението на Висшия съд в Белград, то никой не може да прогнозира колко дълго ще продължи процедурата.

Мажоритарният акционер в Корпоративна търговска банка е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Банката бе поставена под особен надзор в средата на лятото, а на 6 ноември лицензът й бе отнет от Българската народна банка. Очаква се КТБ да бъде обявена в несъстоятелност, а гарантираните депозити да започнат да се изплащат на вложителите от 4 декември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай