Спецпрокуратурата разби два мита за Божков. Истината

Именно Специализираната прокуратура разкри ощетяването на хазната с 550 милиона лева, каза Валентина Маджарова

Спецпрокуратурата разби два мита за Божков. Истината | StandartNews.com

Спецпрокуратурата разби два мина на управляващите, свързани с Васил Божков – това, че държавното обвинение не е направила нищо при ощетяването на хазната с 550 млн. лв. и че ще търси Божков за това. ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова се включи само в интервю на транспортния министър Николай Събев, след като той заяви, че прокуратурата бездейства по случая.

Именно Специализираната прокуратура разкри ощетяването на хазната с 550 милиона лева. Тя възложи проверка на АДФИ и тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване, заяви Маджарова.

Благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта.

По думите ѝ се „работи по всички линии“ на разследването и вече има много повдигнати обвинения.

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, ръководителят на Специализираната прокуратура заяви: „Това няма да го коментирам сега, тъй като доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите“.

По думите ѝ „всичко е възможно“ и да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

Васил Божков не е разпитан, защото се укрива в Дубай, а българският Наказателен кодекс не разрешава разпит по скайп , вайбър, фейсбук или каквито и да е други социални мрежи.

Васил Божков „в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“, заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай