Спецпрокуратурата нищи депутат от Възраждане за тежко престъпление

На 18 март Гунчева пусна публикация във Фейсбук с предполагаеми закани

Спецпрокуратурата нищи депутат от Възраждане за тежко престъпление | StandartNews.com

Депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева е обект на проверка от Специализираната прокуратура, става ясно от съобщение на съдебната институция. Поводът за действията на прокурорите е постъпил сигнал от граждани.

На 18 март Гунчева пусна публикация във Фейсбук, в която се казва, че "Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата."

Ето и пълното съобщение на спецпрокуратурата, разпространено по-рано днес:

"Във връзка с поредица запитвания от представители на медиите,  Специализирана прокуратура съобщава следното:

В Специализирана прокуратура са постъпили сигнали от граждани, в които се излагат твърдения, че български народен представител с инициали Е. Г. евентуално е извършил престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс (чл. 98).

На основание на чл. 145 от Закона за съдебната власт прокурор от Специализирана прокуратура незабавно е разпоредил извършване на проверка по случая.

След приключване на проверката Специализирана прокуратура ще предостави допълнителна информация."

Проверка на Стандарт показва, че член 98 от Наказателния кодекс постанявава, че "който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай