След МВР и ДАНС: И Цацаров проверява уличните лампи

КПКОНПИ се сезира след твърденията на Борис Бонев

След МВР и ДАНС: И Цацаров проверява уличните лампи | StandartNews.com

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, оглавявана от Сотир Цацаров, започна проверка за злоупотреби с уличното осветление в София.

Сигнали за това дойдоха оъ общинския съветник Борис Бонев, а по-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че ДАНС и МВР разследват случа. Преди това пък проверка нареди и кметът на София Йорданка Фандъкова.

ВИЖ ОЩЕ: ДАНС се захваща с уличните лампи

КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“  започна проверка по твърденията на общинския съветник в Столичния общински съвет Борис Бонев за сключен неизгоден договор, съобщиха от комисията на Цацаров.

Според Бонев, в Столична община е проведена обществена поръчка за изграждане и поддържане на улично осветление, като цените са завишени, а спечелилите две дружества са предложили различни цени на техните артикули. Той твърди и че стойността на продуктите, предложена от едното дружество, е в пъти по-висока от цените в търговската мрежа.

По повод информацията, изнесена в медиите и съобразно законовите си правомощия, КПКОНПИ извършва проверка за наличие на данни за корупция на лица, заемащи висши публични длъжности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай