Събота,

След МВР и ДАНС: И Цацаров проверява уличните лампи

От: Редакция, снимка: БНТ -
След МВР и ДАНС: И Цацаров проверява уличните лампи
A
A
A

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, оглавявана от Сотир Цацаров, започна проверка за злоупотреби с уличното осветление в София.

Сигнали за това дойдоха оъ общинския съветник Борис Бонев, а по-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че ДАНС и МВР разследват случа. Преди това пък проверка нареди и кметът на София Йорданка Фандъкова.

ВИЖ ОЩЕ: ДАНС се захваща с уличните лампи

КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“  започна проверка по твърденията на общинския съветник в Столичния общински съвет Борис Бонев за сключен неизгоден договор, съобщиха от комисията на Цацаров.

Според Бонев, в Столична община е проведена обществена поръчка за изграждане и поддържане на улично осветление, като цените са завишени, а спечелилите две дружества са предложили различни цени на техните артикули. Той твърди и че стойността на продуктите, предложена от едното дружество, е в пъти по-висока от цените в търговската мрежа.

По повод информацията, изнесена в медиите и съобразно законовите си правомощия, КПКОНПИ извършва проверка за наличие на данни за корупция на лица, заемащи висши публични длъжности.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички