Съдът не пуска Ветко Арабаджиев от ареста

На свобода той може да се укрие или да извърши престъпление, смятат съдиите

Съдът не пуска Ветко Арабаджиев от ареста | StandartNews.com

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бизнесмена Ветко Арабаджиев с мотива, че на свобода може да се укрие или да извърши престъпление, предаде БГНЕС. Той бе върнат у нас през май, а преди това бе издирван и заловен заедно със съпругата си Маринела в Испания.

"Има изменение на обвинението, като в организираната престъпна група в същия инкриминиран период е включен като участник и Георги Семерджиев", обясни прокурор Кирил Пейчинов след определението на съда. Той обясни, че обвинението е изменено, защото прокуратурата е намерила достатъчно доказателства за това, събрани по реда на НПК, - а именно – разпити на свидетели, и доказателства, събрани по реда на Закона за СРС. „По отношение на данъчните престъпления, по отношение на изпирането на пари, на този етап прокуратурата не е изменила обвинение”, посочи той.

Обвинението на Семерджиев е повдигнато задочно преди около месец. „Спрямо него също е издадена Европейска заповед за арест до компетентните власти на Кралство Испания”, обясни обвинителят. Семерджиев е обвинен като участник в организираната престъпна група, която на този етап няма ръководител. „Георги Семерджиев е локализиран на територията на Кралство Испания, и в момента върви съдопроизводство във връзка с неговото предаване на българските компетентни власти - специализираната прокуратура”, посочи още Пейчинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай