Развръзка! Делян Добрев осъди Елена Йончева

Журналистката ще трябва да плати 7000 лв.

Развръзка! Делян Добрев осъди Елена Йончева | StandartNews.com

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев осъди евродепутатката от БСП Елена Йончева заради клеветите срещу него по т.нар. от Йончева скандал „Кумгейт”. Журналистката ще трябва да плати 7000 лв. за твърденията си в медиите и в Народното събрание, реши Софийски районен съд. Йончева трябва да покрие и разноските по делото – 589 лв.

Добрев заведе дела срещу Йончева, след като през 2017 г. тя публично обяви, че негови роднини са назначавани в общината в Хасково с протекцията на Добрев, който е областен координатор на ГЕРБ в града.  Йончева говореше на “дрийм тийма”, на Добрев в общината. В резултат на скандала зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов подадоха оставки. А Делян Добрев напусна парламента и обяви, че ще съди Йончева за клевета. Депутатите от ГЕРБ се възпротивиха отхвърлиха оставката му, а БСП поиска тълкувание от Конституционния съд дали народният представител има право на това. В края на януари 2018 г. КС излезе с решение, че Народното събрание не може да отхвърли оставката на депутат. Решението на съда обаче не засегна статута на Добрев.

Въпреки това Добрев напусна парламента през 2019 г., когато бе замесен в “Апартаментгейт” и той обяви, че не иска името му повече да се петни в скандали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай