Разпитват Владислав Горанов. Той се оплаква от омаскаряване

Разпитван е до момента 3 пъти и по обвиненията на укриващия се в Дубай Васил Божков

Разпитват Владислав Горанов. Той се оплаква от омаскаряване | StandartNews.com

Министърът на финансите от времето на ГЕРБ Владислав Горанов отново е извикан на разпит в ГДНП заради скандала с джипа.

"Темата с лекия автомобил е една битова тема, от която не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър. Аз съм само ползвател на един автомобил, който се доказа, че не е манипулиран", заяви той пред журналисти.

Наскоро Горанов бе спрян преди да напусне България с автомобил, за който се оказа, че е обявен за международно издирване. Той отрича да е знаел за проблема с колата, а именно, че в компютрите има регистрация, която е с дата от преди производството на возилото.

„Този автомобил няма как да е регистриран, преди да е произведен. Вероятно става въпрос за документна измама”, каза Горанов.

„Аз съм само ползвател на автомобила по договор за лизинг. Казаното от вътрешния министър Бойко Рашков само доказва тезата на вносителя на автомобила, че става въпрос за автомобил, който е клониран. Няма как да регистрирате нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документална измама, г-н Рашков би трябвало да го знае по-добре от мен“, коментира Горанов.

По думите му Рашков би трябвало да знае също, че има две експертизи върху автомобила, който е внесен през 2020 г., не е манипулиран по никакъв начин.

Горанов разкри още, че е разпитван до момента 3 пъти по обвиненията на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. „Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени”, заяви бившият финансов министър.

„Очевидно опитът на „Боец” да повдигнат отново темата цели само едно - Бойко Борисов да дава обяснения пред камерите на националните медии по теми, които отдавна са изяснени в публичното пространство”, смята Горанов.

Той заподозря политическа атака. Откъде идва тя, Горанов заяви, че е "въпрос, свързан с орнитологията".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай