Първи обвиняем за скъпия газ, разследват и други

Подвеждат под отговорност шеф на "Булгаргаз"

Първи обвиняем за скъпия газ, разследват и други | StandartNews.com

За момента с голяма степен на увереност мога да ви кажа, че има едно лице, спрямо което ще се повдигне обвинение, но това е въпрос, който ще реши разследващият екип.

Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след заседание на Министерския съвет.

В отговор  въпрос дали това лице е Николай Павлов, министър Рашков отговори "приближавате се до истината". Дали ще се съберат достатъчно доказателства, за да могат да се обвинят и други длъжностни лица, е въпрос на разследване и е твърде рано още да прогнозираме, добави министър Рашков.

Сега се събират доказателствени материали, които най-вероятно ще послужат за повдигане на обвинения към високопоставени длъжностни лица от "Булгаргаз" - държавна фирма, за която тегнат съмнения, че е работила против интересите на нашана страна, против интересите на бизнеса и най-жалкото е, че е работила против интересите на обикновения български гражданин, добави той.

Рашков засегна и темата за бъдещата детска болница, по която е започнала проверка. Имаме данни, че са отделени 10 млн.лв. за построяването ѝ, за които ние към настоящия момент нямаме никакви данни къде са отишли, дали са разходвани, с каква цел и от кого, допълни той.

Във връзка с обсъжданата от парламента оставка на Сотир Цацаров като шеф на КПКОНПИ министър Рашков каза, че не отнема допуск до класифицирана информация и посочи, че това са правомощия на ДАНС. МВР няма отношение към тази процедура, каза още министър Рашков. Голословно е твърдението на Цацаров, не ме притеснява заявлението му, че желае да ме види в съда, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редация
Коментирай