Прокуратурата поиска отново постоянен арест за убиеца на Паоло

Прокуратурата поиска отново постоянен арест за убиеца на Паоло | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската окръжна прокуратура е внесла в понеделник протест срещу наложената от съда мярка „домашен арест" на убиеца на 4-годишния Паоло Георги Сапунджиев.

Има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление заради силната общствена реакация срещу него и и извершеното от него престъпление – това е основният мотив на наблюдаващият прокурор по делото Румен Арабаджиков да поиска отново постоянен арест. В подкрепа на своята теза той е посочил искането на адвоката на Сапунджиев за допълнително лечение на спуканото тъпанче на ухото му, потвърдено и от самия обвиняем на първото съдебно заседание. Представената по-късно експертиза обаче не потвърждавала тази претенция, Сапунджиев бил изписан от старозагорската болница с диагноза „клинично здрав". Това разминаване между думите на обвиняемия и официалното становище на лекарите прокурорът третира като опит за манкиране и измъкване още в съдебната зала.

Адвокатът на Сапунджиев - Георги Георгиев, отказа да коментира подновеоното искане на обвинението за постоянен арест на неговия подзащитен под предлог, че коментарът можел да му навреди. На откритото съдебно заседание миналия петък той обаче категорично се протипостави на това искане и поиска най-леката мярка за неотклонение – „подписка". „Моят клиент е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес, семейство, работа и няма никаква опасност да се укрие или попречи на разслдеването", аргументира се тогава адвокатът. Той отиде и по-далеч като поиска прокуратурата да открие извършителите на побоя срещу Сапунджиев. Както е известно, веднага след като прегазил с джипа си малкия Паоло, отгоре му скачат разгневени мъже, някой го нацелил с камък, отнесъл и някорко юмрука. „Ние не живеем в шириатска държава да убиваме някого с камъни", каза Георгиев в съдебната зала и припомни широко известната максима, че когато общественото мнение влезело в залата, правораздаването излизало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай