Прокуратурата с информация за списъка на Бареков

Той съдържа 24 имена, сред които Кирил Петков и Иво Прокопиев

Прокуратурата с информация за списъка на Бареков | StandartNews.com

Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП във връзка с извършванa проверка относно предоставена от Николай Бареков информация, касаеща 24 лица, за евентуално извършени престъпления, съобщиха от държавното обвинение.

Бареков предаде списъка си в прокуратурата, след като преди това такъв внесе и премиерът Кирил Петков.

Самият Петков е сред посочените от Николай Бареков лица, за които има съмнения, че са извършили престъпления. В списъка, предаден от журналиста, фигурират още Асен Василев, Иво Прокопиев, Лена Бориславова.

"След анализ на всички материали, получени от органите на изпълнителната власт, е установено, че за 12 от общо 24 лица е подадена информация за извършвани действия в изпълнение на дадени указания от прокурори по повод проверки и наблюдавани досъдебни производства", посочват от прокуратурата.

Относно 3 от всички 24 лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, касаещи същите лица, които ще бъдат изпратени на съответната прокуратура по компетентност.

Относно три от всички 24 лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, които ще бъдат предоставени на съответната прокуратура по компетентност.

По отношение на 9 лица институциите не са предоставили каквито и да било данни за евентуално извършени от тях престъпни деяния и нарушения. Въпреки това  предоставените от Николай Бареков материали и сведения, касаещи лицата, ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури, посочват от държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай