Четвъртък,

Прокуратурата с информация за списъка на Бареков

От: Редакция -
8909
Прокуратурата с информация за списъка на Бареков
A
A
A

Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП във връзка с извършванa проверка относно предоставена от Николай Бареков информация, касаеща 24 лица, за евентуално извършени престъпления, съобщиха от държавното обвинение.

Бареков предаде списъка си в прокуратурата, след като преди това такъв внесе и премиерът Кирил Петков.

Самият Петков е сред посочените от Николай Бареков лица, за които има съмнения, че са извършили престъпления. В списъка, предаден от журналиста, фигурират още Асен Василев, Иво Прокопиев, Лена Бориславова.

"След анализ на всички материали, получени от органите на изпълнителната власт, е установено, че за 12 от общо 24 лица е подадена информация за извършвани действия в изпълнение на дадени указания от прокурори по повод проверки и наблюдавани досъдебни производства", посочват от прокуратурата.

Относно 3 от всички 24 лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, касаещи същите лица, които ще бъдат изпратени на съответната прокуратура по компетентност.

Относно три от всички 24 лица МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП са изпратили материали, които ще бъдат предоставени на съответната прокуратура по компетентност.

По отношение на 9 лица институциите не са предоставили каквито и да било данни за евентуално извършени от тях престъпни деяния и нарушения. Въпреки това  предоставените от Николай Бареков материали и сведения, касаещи лицата, ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури, посочват от държавното обвинение.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички