Прокуратурата разследва заплахи срещу Ицо Хазарта

Държавното обвинение се сезира и заради закани към Бойко Рашков

Прокуратурата разследва заплахи срещу Ицо Хазарта | StandartNews.com

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявление на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта за отправени към него заплахи.

Държавното обвиение ще разледва и заплахи към вътрешния министър работи Бойко Рашков.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси.

Поискано е да бъде уточнено - евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи, съобщи БНР.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива има, ще бъде образувано досъдебно производство, добавиха от прокуратурата.

Вчера от парламентарната трибуна Ицо Хазарта каза, че преди да приеме поканата да влезе в листите на "Продължаваме промяната", попитал свои познати депутати "защо не трябва да вярва на Кирил Петков и Асен Василев": "Не получих нито една информация по този въпрос, но получих едно много недвусмислено послание, че ако продължа да подкрепям Кирил Петков и Асен Василев, ще загубя най-ценното нещо което имам“, каза Хазарта.

Малко по-късно на въпрос дали знае за заплахите срещу Ицо Хазарта вътрешният министър Бойко Рашков каза: „А знаете ли, че по отношение на мен има заплахи, питайте ГЕРБ”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай