Прокуратурата прости на Хаджигенов и Бабикян, оставя ги на МВР

Двамата заляха с червена боя табелата на посолството на Руската федерация в София

Прокуратурата прости на Хаджигенов и Бабикян, оставя ги на МВР | StandartNews.com

По повод запитвания от медиите Софийска районна прокуратура съобщава, че няма да привлича към наказателна отговорност Н.Х. и А.Б. и няма да ги задържа за срок до 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

По-рано днес лидерите на гражданското движение "Ние идваме" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян заляха с червена боя табелата на посолството на Руската федерация в столицата и бяха задържани от полицията. Коментарът на двамата бе, че така са изразили гражданската си позиция срещу войната в Украйна. Според тях руската посланичка трябва да бъде изгонена, а страната ни да изпрати военна и хуманитарна помощ на Украйна.

Днес, 08.04.2022 г., малко преди 17 часа, полицай от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано през деня от органите на МВР е образувано досъдебно производство за хулигански действия срещу Н.Х. и А.Б., казват още от прокуратурата.

След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е преценил, че на този етап няма основания за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност. Дадени са указания на органите на МВР за продължаващи действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай