Прокуратурата погна Мангъров - всявал страх за ваксините

Проверяват го за разпространение на фалшиви новини

Прокуратурата погна Мангъров - всявал страх за ваксините | StandartNews.com

Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка срещу доц. Мангъров, съобщава в. "Сега". Прокуратурата проверява дали доц. Мангъров всява паника с изречени в национален ефир думи. Става въпрос за следното: "..... тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани". Ако в крайна сметка се докаже, че Мангъров е всял паника с фалшиви новини, то той може да влезе в затвора за срок от до 2 години или до 5 години при настъпили значителни вредни последици и да плати между 10 000 и 50 000 лв. глоба (чл. 326 от Наказателния кодекс). Заради тези думи здравното министерство и Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) излязоха с официална позиция и опровергаха думите, а Лекарският съюз сезира Столичната комисия по професионална етика. 

Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, ЗАЩОТО са ваксинирани", може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров откровена лъжа. Лъжа, която си "играе" със страховете и притесненията на хората", се казва в позицията на Лекарския съюз.

Справка в сайта на Народното събрание показва, че Атанас Мангъров вече е регистриран като сътрудник на депутата от "Възраждане" Елена Гунчева. Макар че беше кандидат за депутат на АБВ, през последните месеци Мангъров е защитник на тезите на "Възраждане". Нещо повече - той влиза в работната група, за която "Възраждане" се договори с премиера Кирил Петков и която трябва да обсъди ковид мерките в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай