Потвърдено: Заека ще лежи 28 години

Потвърдено: Заека ще лежи 28 години | StandartNews.com

София. Върховният касационен съд потвърди присъдата от 28 г. затвор за Марио Любенов -Заека, осъден за убийството на Мирослава Николова от Перник. 28 години за Заека постанови по-рано Софийският апелативен съд, увеличавайки с 3 години наказанието, дадено на първа инстанция, по искане на прокуратурата. 

Марио Любенов твърди, че не е виновен, а е направил пълни самопризнания само за да избегне доживотен затвор. 

"Липсват каквито и да са данни за наличие на неправомерни извънпроцесуални способи на убеждаване на Любенов, стоящи в основата на неговото процесуално поведение и водещи до извод за недоброволност на направеното самопризнание", се казва в мотивите към решението на ВКС. Съдебно-психолого-психиатричната експертиза е заключила липса на психическо заболяване у Марио Любенов. Той твърдеше, че е болен от шизофрения, но след изследвания за освидетелстване в болница "Св. Наум" лекарите заключиха, че е симулирал психичното заболяване. 

17-годишната Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември 2011 г., а тялото й бе открито на 12 януари 2012 г. Единият от заподозрените, Стойчо Стоев - Чочо, се самоуби в присъствието на униформени и Марио Любенов остана единственият обвиняем по делото за отвличане и убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай