Ново заседание по делото за убийството в Борисовата градина

Йоан Матев отново ще се изправи в съдебната зала

Ново заседание по делото за убийството в Борисовата градина | StandartNews.com

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Той е подсъдим за това, че е намушкал непълнолетния Георги.

Тежкото престъпление стана на 2 юни 2015 г. и разтърси българското общество със своята жестокост. През ноември 2017 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев. Процесът срещу него започна през февруари. Матев е обвинен, че е нанесъл удар с нож на Георги, в резултат на което са били засегнати жизненоважни органи и е настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия. Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

При предишните разпити стана ясно, че ученици и учители в училището, в което учил Йоан са го разпознали от излъчените след убийството кадри. През април 2018 г. родителите на жертвата се появиха за първи път в съдебната зала. На процеса присъства и майката на обвиняемия Йоан. При едно от заседанията адвокатите на Йоан поискаха делото да се прекрати и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Максималната присъда, която обвиняемият Матев може да получи, е 12 години, защото към момента на извършване на престъплението, е бил непълнолетен. Въпреки че убийството беше извършено през 2015 г. Йоан Матев беше задържан от полицията близо година и половина след престъплението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай