НАП дала само 7 страници данни по крими списъка на Петков

Вътрешното министерство е пратило в прокуратурата 6 страници, а ДАНС - 8 страници

НАП дала само 7 страници данни по крими списъка на Петков | StandartNews.com

Подобно на МВР и ДАНС, Националната агенция за приходите (НАП) е предоставила много малко информация на прокуратурата по списъка с имена на премиера Кирил Петков.

От ВКП съобщиха до медиите, че работят по предоставения от министър-председателя списък с имена на 19 лица.

"В хода на водена проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт, относно предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни публикации, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022г. са постъпили изисканите материали и от Централно управление на НАП в обем от 7 страници", заявиха от ВКП.

Прокурорите обещават да информират своевременно за последващите действия в хода на проверката, както и за резултатите от нея.

Вчера бе съобщено, че вътрешното министерство е пратило в прокуратурата 6 страници, а ДАНС - 8 страници по списъка на Кирил Петков.

След анализ на постъпилите до момента материали се установява, че по отношение на част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация.

Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на МВР сочи, че същите не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от г-н Кирил Петков, съобщиха вчера от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай