Събота,

Намалява ли корупцията в България? Кьовеши идва да провери

От: Рачо Рачев -
942
Намалява ли корупцията в България? Кьовеши идва да провери
A
A
A

Идната седмица в България пристига на посещение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, поканена от премиера Кирил Петков, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова в интервю за Нова телевизия.

По думите й, разговорите за това как най-добре да противодействаме на "високата" корупция, особено когато е свързана и с европейски средства, продължават.

„Едно от важните неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира пряко европейските прокурори, тогава когато констатира корупционните престъпления с европейски средства“, добави Йорданова.

Министърката каза още, че в сряда Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроекта, който предвижда закриването на специализираното правосъдие.

„Очаквам изключително задълбочен, вероятно и "горещ" дебат в парламента, който да огледа всички аспекти на законопроекта“, каза още Надежда Йорданова и допълни, че законопроектът е направен изключително прецизно.

Йорданова  добави, че очаква скоро и законопроектът за промени в антикорупционната комисия да бъде поставен за разглеждане в парламента.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com