Милева с подробности за ареста на бившата румънска министърка

Елена Удря е задържана за 72 часа с прокурорска заповед

Милева с подробности за ареста на бившата румънска министърка | StandartNews.com

„Румънската гражданка, която е бивш министър на туризма, е задържана за 72 часа с прокурорска заповед”. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод арестувания румънски министър вчера.

На 7 април около 18:30 на ГКПП „Кулата” Елена Удря, бивш министър на туризма в Румъния, осъдена за корупция през 2010-2011 г., е била арестувана. Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” е уведомило  прокуратура - Благоевград е уведомена, както и отдел “Международен” при ВКП. Предложени са формуляр и заповед за арест на румънски, както и заповед за задържане за 24 ч. Образувана е преписка в Окръжна прокуратура -  Благоевград. Незабавно е определен наблюдаващ прокурор, който е постановил 72 ч. задържане. Трябва да се насрочи открито съдебно заседание с трима съдии и прокурор. На лицето следва да бъде назначен преводач и защитник.

Милева коментира и заплахите, които Любомир Каримански обяви по-рано днес, че е получил.

„Софийската районна прокуратура се самосезира и възложи на МВР до 10 дни са представят данни за извършено престъпление. Срокът за проверка е 2 месеца, но за да е по-бързо, сме дали 10 дни. Дали сме и подробни указания”.

По повод записа, на който се вижда как български полицай удря шамар на международен шофьор на тир, Сийка Милева заяви, че колегите й ще потърсят съдействие от посолството на Турция, за да бъде разпитан потърпевшият турски гражданин.

„Всички знаете, че СРП наблюдава досъдебно производство за системно следене и закана за убийство на наш колега. Направен е оглед служебния кабинет на колегата на улица „Черковна”, разпитани са трима свидетели, иззети са камерите и видеозаписи от Спецпрокуратурата, иззети са веществени доказателства, на които е назначена комплексна, дактилоскопна и биологична експертиза. Продължават действията по разследването. Самият той също е разпитан. Работи се по всички версии”, обясни говорителят на главния прокурор по повод заплахите, отправени срещу прокурор Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай